Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

مرزهای شوخی، نقد و نژادپرستی مدت‌هاست که برای‌مان از بین رفته است. برای درک این موضوع نیازی نبود علی انصاریان ادای گویش گزارشگر افغان را در بیاورد و مدعی شود که به جرم توهین به قوانین سانسور در کشورمان، پاسخش را داده است. مدت‌هاست که چهره عریان ما در فضای مجازی، این واقعیت تلخ را عیان کرده که اوضاع وخیم‌تر از چیزی است که تصورش را می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینقدر وخیم که شاید عذرخواهی‌ها هم دیگر چندان به دل نمی‌نشیند. خودبزرگ‌بینی عمیقی که در وجودمان خانه کرده، بدترین پاسخی که در برابر مهر کشورهای دیگر یا حتی اقوام دیگر هم‌وطن خود داریم. این بار مثل خیلی دفعات دیگر، افغان‌هایی مورد حمله قرار می‌گیرند که همیشه ایران و ایرانی‌ها را دوست داشته‌اند و این محبت را کتمان نکرده‌اند. همراهان ما در زندگی‌های سخت در دهه‌های پی در پی و جانفرسا.

آنچه از ویدئوی علی انصاریان در تمسخر گزارشگر افغان به مشام می‌رسد، جز بوی بد نژادپرستی چیز دیگری نیست. اینقدر سخیف و زننده که حتی عذرخواهی بعد از آن هم نمی‌تواند ذره‌ای از زشتی کلام او در ویدئوی اولیه بکاهد. او با لحن تمسخرآمیز همیشگی‌اش، گویش افغان‌ها را به سخره می‌گیرد و بابت نقدی که گزارشگر افغان نسبت به سانسور در تلویزیون ایران داشته، ملیت او را نشانه می‌گیرد. نوعی خودبزرگ‌بینی ناشی از ایرانی بودن و تأکید بر این نکته که «یادت باشه درباره کشوری حرف می‌زنی که خیلی خیلی مدیونش هستید!»

حتی از دید تاریخی هم اگر بخواهیم به ماجرا نگاه کنیم، ما و افغان‌ها از یک ریشه‌ایم. پای فوتبال هم که به میان می‌آید، بارها و بارها دیده‌ایم افغان‌ها چطور از حمایت تیم ملی فوتبال ایران گفته‌اند. چندین هزار نفرشان طرفدار پرسپولیس و استقلالی هستند که در لیگ ایران بازی می‌کنند. آنها که ما و فوتبال‌مان را دوست دارند و مایی که این‌طور شایسته حقیر شمردن‌شان می‌دانیم.

انصاریان در ویدئوی عذرخواهی‌اش، این توجیه را دارد که قوانین کشور ما فقط به خودمان مربوط است و نه شخص دیگری از کشوری دیگر.

 او منکر نژادپرستی در این ماجراست اما سوال اینجاست که اگر کشور دیگری سانسور در ایران را مورد نقد قرار می‌داد، باز هم واکنش ما همین بود؟ که اگر بود چرا وقتی سانسور لوگوی باشگاه رم، واکنش بسیاری از رسانه‌های جهان را در پی داشت، به جای اینکه بایستیم و از قوانین نداشته‌مان در زمینه سانسورهای اینچنینی دفاع کنیم، خودمان هم دم به دم‌شان دادیم و بازار لوده‌بازی را داغ کردیم؟

به فرض اگر یک رسانه اسپانیایی از سانسور تماشاگران ایرانی می‌گفت، شاید انصاریان یا خیلی رسانه‌های دیگر، نوع بیان خود را این‌طور تغییر می‌دادند که: «انتقاد رسانه اسپانیایی از سانسور در ایران!» حالا اما قضیه متفاوت است. آن طرف ماجرا یک گزارشگر افغان نشسته که جامعه ایرانی نمی‌خواهد تصور پوچ برتری خود را نسبت به او و هم‌وطنانش، دور بریزد.

کدام برتری؟ چه کسی حق دارد خود را از ملتی دیگر برتر بداند؟ در طول یک هفته اخیر، ویدئوهای منتشر شده در فضای مجازی را تماشا کرده‌اید؟ مردی که خر زبان‌بسته را با چوب می‌زند تا تنبیهش کند. پسری که دختری را تا سیرجان کشانده تا به جرم فحاشی در فضای مجازی، مشت و لگد نثارش کند، فیلم بگیرد و حاصل این حرکت وحشیانه را منتشر کند. دختر سه، چهار ساله‌ای که سیگار به دستش داده‌اند و با ذوق از او فیلم می‌گیرند.

این‌ها عصاره خصائل ما شده در سال‌های اخیر. از آن فرهنگ چند هزارساله فقط دور‌هم‌نشینی و سفره چیدن شب‌های یلدایش برای‌مان مانده و دیگر نه خبری از انسان‌دوستی است و نه هیچ نشانه‌ای از مهربانی.

نقد گزارشگر افغان در واقع نقد بدی نبوده و هیچ اهانتی در بر نداشته است که مستحق چنین پاسخ زننده‌ای از سوی انصاریان باشد. واقعیت این است که سانسور، چنان ما را فراگرفته که حتی تصاویر ارسالی از ورزشگاه مردانه‌مان هم با 7، 8 ثانیه تأخیر روی آنتن می‌رود و واقعیت تلخ‌تر اینکه سانسور فقط و فقط ما را از حل ریشه‌ای مشکلات فرهنگی و اجتماعی‌مان غافل کرده ‌است.

نژادپرستی انصاریان وقتی به اوج خود می‌رسد که ادعا می‌کند :«ما چیزهایی دیدیم که شما اصلاً ندیده‌ای!» در عمل اما او ثابت می‌کند که هیچ چیز بیشتری ندیده‌ است که اگر دیده‌ بود باید در راستای آن بینایی و حکمت و درکی نصیبش می‌شد که امروز از آن بی‌بهره است.

ویدئوی زشت و زننده علی انصاریان، در کنار همه ویدئوهای دیگری که در فضای مجازی می‌بینیم، از وخامت حال و روز ما می‌گوید و مشکلات حاد که برای حل هر یک از آنها به بررسی‌های عمیق و کارشناسی شده نیاز داریم. مشکلاتی که شاید نخستین قدم در راه حل‌شان این باشد که یکدیگر را کمی بیشتر دوست بداریم. حتی اگر کمی از هم دورتر باشیم. حتی اگر یک نفر در افغانستان باشد و دیگری در ایران.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: ایران تلویزیون فوتبال تیم ملی فوتبال ایران پرسپولیس بازی جهان رسانه جامعه فضای مجازی سیگار مشکلات کارشناسی افغانستان تلویزیون تیم ملی فوتبال ایران جرم مشکلات نژادپرستی پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۱۶۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاکمیت کنونی افغانستان زمینه بازگشت مهاجران از ایران را فراهم کند

 اصغر بلوکیان در آیین سوگواری مهاجران افغانستانی مقیم مشهد به مناسبت سالروز شهادت امام جعفرصادق(ع) در حسینیه هراتی های این شهر گفت: حاکمیت افغانستان نمی شود خودش را از مسوولیت مهاجران و مردم این کشور سبک دوش کند و تازه گاهی اوقات پارازیت هم بدهد بلکه باید زمینه بازگشت همه اتباع افغانستانی را نیز فراهم کند.

وی ادامه داد: هیچ کس حاضر نیست در غربت بماند البته بازگشت به شرطی است که زمینه زندگی آبرومندانه و امن در افغانستان فراهم باشد و این توقع از حاکمیت کنونی افغانستان زیاد نیست چرا که مردم افغانستان قانع و کم توقعند و اصلا زندگی مصرفی ندارند.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت گفت: مساله دیگر این است که چرا سازمان ملل جلوی فجایع افغانستان را قبل از وقوع نمی گیرد چون گاهی خود همین نهادهای بین المللی ایجاد کننده بدبختی های افغانستان هستند و بعد از وقوع این اتفاقات یک ریال، یک ریال می خواهند به رفع مشکل کمک کنند!

بلوکیان افزود: واقعیت این است که ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع جدید را ندارد، قبلا فردی به عنوان پناهنده و در شرایط خاص به ایران می آمد اما این که امروز هرکسی غیرقانونی از مرزها عبور کند و بیاید ایران، قابل قبول نیست.

وی اضافه کرد: ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد و طبیعی است حجم خدمات برای اتباع قانونی مقیم ایران کاهش پیدا خواهد کرد.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت گفت: کمبود فضای آموزشی برای اتباع مجاز یکی از مشکلاتی است که در پی ورود اتباع غیرقانونی به ایران ایجاد می شود، تعداد اتباع مجاز و ظرفیت مدرسه ها برای این اتباع محدود و از پیش تعیین شده است و حضور اتباع جدید خدمت رسانی برای این افراد را با مشکل مواجه می کند.

بلوکیان به ارائه خدمات درمانی به اتباع خارجی نیز اشاره و بیان کرد: تقریبا هفته ای ۳۰۰ پرونده از استانها برای دریافت مجوز ارائه خدمات به بیماریهای خاص جهت اتباع خارجی به سازمان ملی مهاجرت ارسال می شود اما وقتی انبوه اتباع غیرمجاز وارد ایران شوند نمی توانیم به همه اتباع این گونه خدمات خاص را بدهیم این موضوع برای اشتغال، دانشگاه، بیمه و سایر موارد نیز صدق می کند.

وی ادامه داد: الان سطح علم، سواد و حرفه آموزی مهاجران افغانستانی مقیم ایران بالاست و قابل مقایسه با مثلا دهه ۶۰ نیست لذا باید از این ظرفیت ها استفاده شود.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت گفت: ظرفیتهای علمی، اقتصادی و سرمایه گذاری افغانستان باید برگردند و حاکمیت کنونی افغانستان باید از این افراد برای آبادانی کشورش استفاده کنند، چرا افغانستان باید همین طور خرابه و بدون فناوری بماند و بقیه کشورها پیشرفت کنند؟

بلوکیان افزود: جامعه افغانستان در همه حوزه ها نخبه دارد، چرا فرزند مسلمان و نخبه افغانستانی تلاش کند خود را به اروپا، کانادا و استرالیا برساند و جایی و برای کسانی کار کند که آنها عامل ایجاد مشکلات در افغانستان هستند، حتی گاهی سفارتخانه های خارجی و برخی در پوشش سازمانهای مردم نهاد برای جذب نخبه های افغانستانی در دیگر کشورها فراخوان می دهند.

بر اساس اعلام اداره کل اتباع و مهاجران خارجی خراسان رضوی، مشهد بعد از تهران دارای بیشترین شمار مهاجران خارجی است که نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر آنان دارای مدارک شناسایی و اقامت شامل کارت آمایش، گذرنامه، گذرنامه خانواری و برگه سرشماری هستند که مشخصات آنها در سامانه "سیام" وزارت کشور ثبت شده است و به عنوان اتباع قانونی در مشهد اقامت دارند.

همچنین حدود ۳۰۰ هزار نفر از اتباع خارجی فاقد مدرک هویتی در مشهد شناسایی شده اند که افراد دارای گذرنامه با تاریخ منقضی شده نیز در آن میان هستند و به عنوان اتباع غیرمجاز تلقی می شوند و البته در ماه های قبل حدود ۱۰۰ هزار نفر از این تعداد به کشورشان بازگردانده شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی جمعی از هنرمندان افغانستانی و ایرانی در قم
  • ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد
  • حاکمیت کنونی افغانستان زمینه بازگشت مهاجران از ایران را فراهم کند
  • (عکس) تغییر رسمی لوگوی فدراسیون بوکس بعد از ۳۵ سال
  • تغییر لوگوی فدراسیون بوکس بعد از ۳۵ سال + عکس
  • تغییر لوگوی فدراسیون بوکس بعد از ۳۵ سال
  • طرز پخت نان بربری به شیوه افغان ها (فیلم)
  • انتقاد گزارشگر سازمان ملل از خشونت پلیس آمریکا در اعتراضات دانشگاهی
  • آزادی بیان به سبک غرب؛ از سانسور خبری تا سرکوب دانشجویان ضد صهیونیست+ فیلم